Tinklaraščio meniu

Sveikata

Sveikata“ – tai šeimos parduotuvė, gyvuojanti jau 30 metų. Mūsų pagrindinis tikslas – skatinti gyventojų atsakomybę už savo sveikatą ir padėti atrasti natūralius būdus, kaip ją stiprinti.

Naujausi įrašai

Pavojingas patogumas (apie mikrobangų krosnelės poveikį maistui ir sveikatai)
Pavojingas patogumas (apie mikrobangų krosnelės poveikį maistui ir sveikatai)

Daug žmonių neįsivaizduoja savo gyvenimo be mikrobangų krosnelių. Jų, kurios neretai būna įmontuotos virtuvėje jau...

Skaityti plačiau...
Kombučia – arbatos grybas, kaip pasidaryti
Kombučia – arbatos grybas, kaip pasidaryti

Arbatinis grybas dauginamas atskiriant nuo motininio grybo apatinį sluoksnį. Jis perplaunamas švariu, užvirintu ir...

Skaityti plačiau...
Nevartojamos vaistažolės jeigu:
Nevartojamos vaistažolės jeigu:

Ajeras, balinis (šaknys). Esant padidėjusiai skrandžio sekrecijai, šios šaknys nevartotinos.

Skaityti plačiau...

Kombučia – arbatos grybas, kaip pasidaryti

 

Arbatinis grybas dauginamas atskiriant nuo motininio grybo apatinį sluoksnį. Jis perplaunamas švariu, užvirintu ir atšaldytu vandeniu ir įdedamas į stiklainį (geriausia trilitrinį), kuriame įpilta tokio tirpalo: arbatos plikinio, bet būtinai antrojo naudojimo. Kai arbata jau buvo vieną kartą gerta, likusias arbatžoles reikia vėl užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti, kad pritrauktų, kol atvės, ir perkošti per tankų sietelį. Į stiklainį pilamas pasaldytas plikinys – 1 litrui plikinio pasaldyti dedama 100 g cukraus, maišoma, kol jis ištirpsta. Įdėjus grybą į šį tirpalą, stiklainis uždengiamas dvigubu marlės sluoksniu ir pastatomas taip, kad į jį tiesiogiai nekristų saulės spinduliai. Geriausia temperatūra grybui vystytis – 25-30o C. Pirmosiomis dienomis grybas guli stiklainio dugne, o po 3-4 dienų angliarūgštės burbuliukai iškelia jį į paviršių.

Po kelių savaičių grybas užpildo visą stiklainio paviršių ir pradeda augti “gilyn”. Nuo jo augimo stiklainio dugne ima kauptis rudi dribsniai. Jų gerti neverta, nors jie ir nėra kenksmingi.

Po 7-8 dienų grybo antpilą, arba arbatinę grybo girą, jau galima vartoti. Skystį reikia perkošti į kitą indą ir laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip savaitę, o kitoje tamsioje vėsioje vietoje – ne ilgiau kaip 3 dienas.

Nugėrus nuo grybo šiek tiek skysčio, reikia įpilti į stiklainį su grybu virinto vandens, arbatos plikinio ir cukraus. Prieš pilant reikia gerai ištirpyti cukrų, nes jo kruopelės gali nudeginti grybo paviršių ir tada ant jo atsiranda rudų dėmių.

Plačiau: http://onko-stop.lt/index.php/lt/straipsniai/gydomieji-grybai-jusu-namuose/

http://www.beatosvirtuve.lt/beata/kombucia-ieva-papasakos-kaip-pasidaryti/

http://www.thekitchn.com/how-to-make-your-own-kombucha-scoby-cooking-lessons-from-the-kitchn-202596

Parduotuvėje galima įsigyti jau pagaminto arbatinio grybo gėrimo  "Kombucha"

 
Paskelbta: Naudinga žinoti

Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje