Kukurūzų miltai, 500g biodinaminiai
„Bauck Hof“ biodinaminiuose ūkiuose užaugintų kukurūzų miltai be glitimo. Tinka kepiniams (duonai, blynams, sklindžiams, pyragams), uogienėms ir padažams tirštinti, apvolioti kepamiems produktams. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.
Receptas. Daržovių keksiukai: 200 g stambiai sutarkuotų cukinijų, 2 kiaušinių, 200 ml pieno, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, 120 g kukurūzų miltų, 50 g kukurūzų krakmolo, 2 arbat. š. kepimo miltelių, 1/2 arbat. š. druskos, pipirų.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus išplakti iki standžių putų. Pieną sumaišyti su kiaušinių tryniais ir puse sūrio, tada sumaišyti su daržovėmis. Sumaišyti kukurūzų miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, sudėti į daržovių masę ir gerai išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais. Suplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę paskirstyti į 12 keksiukų formelių. Keksiukus apibarstyti likusiu sūriu, dėti į 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min.