Prekių sąrašas pagal prekės ženklą Ölmühle Solling

Aktyvūs filtrai

Juodgrūdžių aliejus, nefiltruotas, 100ml...

11,20 €

„Ölmühle Solling“ šalto spaudimo ekologiškas nefiltruotas egiptietiškų juodgrūdžių (arba juodojo kumino, lot. Nigella Sativa) aliejus. Nerafinuotas ir nedezodoruotas. Jame yra vertingų skendinčių kietųjų medžiagų, kurios neištirpsta ir dėl lengvumo plūduriuoja aliejuje. Turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių ir eterinių aliejų.

Augalas labiausiai būdingas Egiptui ir Sirijai. Aliejus yra kartoko, aštroko, graužiančio, šiek tiek į kmyną panašaus skonio. Vartojamas mitybai praturtinti (apie 1 arbatinį šaukštelį per dieną), kosmetikoje ir liaudies medicinoje. Jei mėgstate juodgrūdžių aliejaus skonį, tinka gardinti salotas, sriubas ir šaltus patiekalus. Kadangi dominuoja polinesočiosios riebiosios rūgštys, aliejus gana jautrus temperatūrai. Kosmetikoje galima naudoti esant aknei, jautriai, sudirgusiai, niežtinčiai, sausai, suskeldėjusiai, pleiskanojančiai odai, galima patepti vabzdžių sukąstas vietas.

Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu. Laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Atidarius suvartoti per trumpą laiką. Prieš vartojant suplakti.

Sertifikatas: DE-ÖKO 039, Ne ES žemės ūkis

Kokosų aliejus, 250ml ekologiškas

8,99 €

„Ölmühle Solling“ ekologiškas šalto spaudimo kokosų aliejus spaudžiamas iš šviežiai džiovintų sunokusių kokosų, kurie tik surinkti yra smulkinami ir karštu oru keletą minučių džiovinami. Nerafinuotas ir nedezodoruotas. Nuostabaus aromato. Naudojamas maisto gamybai ir kūno priežiūrai. Puikūs ir saugūs riebalai kepimui. Sviesto pakaitalas be cholesterolio.

Dar neragavote ekologiško kokosų aliejaus – išspausto naudojant vokiškas technologijas iš egzotiškoje Šri Lankoje užaugintų kokosų? Rizikuojate likti paskutiniai...

„Ölmühle Solling“ kokosų aliejus yra šaltai spaudžiamas iš šviežiai džiovintų kokosų. Tai labai stabilūs riebalai – juos kaitinant nesusidaro kenksmingos transriebiosios rūgštys, todėl jie puikiai tinka ruošti maistą aukštoje temperatūroje: kepti „Wok“ keptuvėje, tiesiog kepti, skrudinti, taip pat kepiniams, troškiniams ir kt. Kokosų aliejus nepakartojamas ir kaip užtepas ant duonos, ypač su prieskoniais, nes itin gerai atskleidžia jų skonį bei aromatą.

Kokosų aliejus – puikus pakaitalas hidrintiems riebalams, pvz., margarinui (jo gamybos metu naudojami metalai-katalizatoriai, kurių likučių gali būti produkte, kaip ir trans-riebalų rūgščių). Besirūpinantiems dėl cholesterolio, kokosų aliejus gali puikiai pakeisti sviestą.

Gaminant maistą su kokosų aliejumi jaučiamas natūralus kokosų kvapas, nors specifinio skonio patiekalams jis nesuteikia. Todėl tinka ir saldiems, ir rimtiems patiekalams gaminti (o labiausiai – kepti blynus). Pakaitinti kokosų aliejuje geriausiai atsiskleidžia prieskoniai, todėl tai pats mėgstamiausias aliejus rytietiškoje virtuvėje.

Dėl temperatūros maistinės savybės nesikeičia, iki 24°C būna kietas. Laikyti ne šaldytuve. Atidarius sunaudoti per 2 – 3 mėn. Stiklainyje su užsukamu dangteliu.

Kokosai užauginti Šri Lankoje arba Filipinuose.

Sertifikatas: DE-ÖKO 039, Ne ES žemės ūkis

Filtruoti pagal

Selections

Selections

Kaina

Kaina

  • 8,00 € - 12,00 €

Kategorijos

Kategorijos

Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje