Prekių sąrašas pagal prekės ženklą Bio king

Aktyvūs filtrai

Austriškų moliūgų sėklos, 250g ekologiškos

6,89 €

Ekologiškuose Austrijos ūkiuose augintų moliūgų sėklos. Austrijoje ir Slovėnijoje moliūgai auga palankiausiomis sąlygomis, todėl jų sėklos laikomos geriausiomis. Turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų.

Sočios ir kaloringos. Dažniausiai valgomos pakepintos, tačiau ilgai kepinant mažėja maistinė vertė. Tinka barstyti į trintas sriubas, ant salotų ir kitų patiekalų. Tinka valgyti kaip maistingą užkandį.

Supakuotos plastikiniame maišelyje.

Sertifikatas: AT-BIO-301, ES žemės ūkis

Avižos, 1kg ekologiškos

4,89 €

Ekologiški avižų grūdai – tinka virti, malti, dėti į kepinius.

Avižos mityboje labiausiai vertinamos dėl žmogaus organizmui reikšmingų skaidulinių medžiagų. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą.

Prieš verdant pamirkyti (geriausia užmerkti iš vakaro), virti apie 40 min.

Patarimas pusryčiams: Grūdus iš vakaro nuplaukite ir nakčiai užmerkite vandenyje santykiu 1:2. Ryte pavirkite kelias minutes ir apdenkite puodą rankšluosčiu, kad stovėtų šiltai. Po 20–30 minučių jau galima valgyti. Kartais (ypač jei laikoma trumpiau) reikia nupilti vandens perteklių. Paskaninkite druska ir mėgstamais aliejais. Žinoma, grūdai nesuverda iki košės. Jie būna nesulipę vieni su kitais, kramtyti tikrai yra ką. Atminkime, kad pilno grūdo kviečiai ar nešlifuoti ryžiai niekada nesuverda taip, kaip šlifuoti ar nepilno grūdo.

Sertifikatas: AT-BIO-301, ES žemės ūkis

Saulėgrąžų sėklos, gliaudytos, 500g ekologiškos

5,29 €

Ekologiškos gliaudytos saulėgrąžų sėklos. Labai skanios ir maistingos. Saulėgrąžų sėklos turi daug baltymų, skaidulinių medžiagų, vitaminų B1, B6, magnio, cinko, geležies; mažai natrio. Be cukrų.

Valgomos sausai paskrudintos arba neskrudintos kaip užkandis bei įvairių patiekalų - troškinių, kepinių, sriubų, salotų – pagardas.

Šios „Bio King“ gliaudytos saulėgrąžos tinkamos daiginimui (žr. daigelius antroje nuotraukoje kairėje). Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 6–12 valandų, sudygsta per 2–3 dienas. Prieš baigiant daiginti galima palaikyti dienos šviesoje, kad lapeliai pažaliuotų. Juos labai skanu dėti į salotas, ant sumuštinio, į žaliuosius kokteilius ir kt. 

Sertifikatas: AT-BIO-301, ES žemės ūkis

Sezamų sėklos su luobele, 500g ekologiškos

6,59 €

Ekologiškai užaugintos sezamų sėklos su luobele patiekalų paskaninimui, maistingiems užkandžiams gaminti. Turi daug skaidulinių medžiagų, vitaminų B1, B3, B6, E, kalcio ir magnio; mažai natrio. Tai puikus baltymų šaltinis. Be cukrų. Riebalų didžiąją dalį sudaro poli ir mono nesotieji.

Sezamas – Azijos kultūra. Užauginti ir surinkti sezamų „kapsules“, kurios atsiveria tik sėkloms pilnai sunokus, yra itin darbaimlus procesas, reikalaujantis daug rankų darbo.

Sezamų sėklos maistui suteikia riešutų skonio ir prideda subtilaus traškumo. Naudojamos įvairiems patiekalams gardinti: sriuboms, salotoms, troškiniams, barstyti ant duonos, dėti į saldumynus.

Šios sezamų sėklos tinkamos daiginimui (žr. daigelius antroje nuotraukoje). Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 8–14 valandų, sudygsta per 1–1.5 dienos.

Keletas patarimų virtuvėje. Įdėkite sezamo sėklų kepdami naminę duoną ar bandeles. Sausai paskrudintas sėklas sumaišykite su druska (12:1), naudokite barstymui ant troškinių, salotų, duonos ir kt. patiekalų. Garuose virtus brokolius ar šparagines pupeles apšlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite sezamo sėklomis. Skanaus!

Sertifikatas: AT-BIO-301, ne ES žemės ūkis

Filtruoti pagal

Selections

Selections

Kaina

Kaina

  • 4,00 € - 7,00 €

Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje