

Čiavanprašas – aštraus skonio džemas, tradicinis ajurvedinis augalų mišinys, pagamintas pagal autentišką receptą net iš 43 ingredientų.
Čiavanprašas – Chayavanprasha – vienas garsiausių ajurvedinių produktų. Jo pavadinimas siejamas su išminčiaus asketo Chayavan vardu. Išminčius meditavo miške po medžiu, kai ant jo nugriuvo užrištomis akimis slėpynių žaidžianti karaliaus dukra. Ji nesuprato, kad tai svetimas žmogus ir papuošė jam plaukus gėlių vainiku. Po tokio nepatogaus įvykio karalius pareikalavo, kad senasis išminčius vestų jo dukterį (pagal tradiciją moterį gali paliesti tik vienas vyras jos gyvenime). Išminčius sukūrė čiavanprašo mišinį ir du mėnesius valgė tik jį. Taip jis atgavo jaunystę ir seksualinį gyvybingumą.
Tradicinis čiavanprašas gaminamas iš vieno seniausių Žemėje žinomų vaisų agrastinio lapainio (amalaki, amla; lot. Emblica officinalis, Phyllanthus emblica) ir maždaug dar 30-50 augalų. Pirmasis žinomas užrašytas čiavanprašo receptas randamas daugiau nei 2000 m. senumo ajurvedos tekstuose.
Čiavanprašą rekomenduojama vartoti po 1-2 arbatinius šaukštelius (5-10 g) prieš pusryčius ir prieš miegą. Galima valgyti užsigeriant vandeniu, pienu ar sultimis arba vartoti kaip gėrimą, ištirpdžius jį skystyje; arba tepti ant duonos. Geriausia gerti kartu su šiltu pienu, nes taip organizmas jį lengviausiai įsisavina.
ES sveikatos institucijos nerekomenduoja vartoti čiavanprašo sergantiems diabetu, turintiems viršsvorio, vaikams, nėščiosioms ir maitinančioms. Ajurvedoje šio produkto apribojimai vaikams ir maitinančioms netaikomi. Reikia turėti omenyje, kad džemo skonis aštrokas ir specifinis.
Laikyti vėsioje sausoje vietoje. Atidarytą suvartoti per 10 savaičių.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Sudedamosios dalys: agrastinio lapainio (Emblica officinalis) vaisiai, cukrus, medus, lydytas sviestas, indinių sezamų (Sesamum indicum) aliejus, ilgojo pipiro (Piper longum) vaisiai, bambukai (Bambusa bambos), tikrojo kardamono (Elettaria cardamonum) sėklos, kvapiojo gvazdikmedžio (Syzygium aromaticum) pumpurai, tikrojo gelžmedžio (Mesua ferrea) kuokeliai, indinio cinamono (Cinnamomum tamala) lapai, ceiloninis cinamonas (Cinnamomum zeylanicum), gumbinės puerarijos (Pueraria tuberosa) šakniagumbiai, gumbinės dioskorėjos (Dioscorea bulbifera) šakniagumbiai, migdomosios vitanijos (Withania somnifera) šaknys, smidro (Asparagus racemosus) šaknys, saldžiojo belo (Aegle marmelos) šaknys, paupinės jakšūnės (Desmodium gangeticum) šaknys, aukštosios gmelinos (Gmelina arborea) šaknys, indinio ormedžio (Oroxylum indicum) šaknys, Agnimanti (Premna integrifolia) šaknys, indiškosios kiauliauogės (Solanum indicum) šaknys, geltonuogio karklavijo (Solanum xanthocarpum) šaknys, kvapiojo erdvenio (Stereospermum suaveolens) šaknys, gulsčiosios ragužės (Tribulus terestris) šaknys, Uraria picta (Prišniparni) šaknys, širdžialapė sida (Sida cordifolia), triskiautė pupelė (Phaseolus trilobus), mėlynasis sojakrūmis (Teramnus labialis), lygialapės pistacijos (Pistacia integerrima) gumbai, kreivojo lapainio (Phyllantus niruri) lapai, paprastojo vaisganto (Leptadenia reticulata) šaknys, plaukuotojo viršūklio (Terminalia chebula) perikarpas, širdžialapės drabsnės (Tinospora cordifolia) stiebai, geltonosios ciberžolės (Curcuma zedoaria) šakniastiebiai, gulsčiosios glemžūnės (Boerhaavia diffusa), mėlynosios vandens lelijos (Nymphoea stellata) žiedai, Adhatoda vasica (Vasa) šaknys, paprastojo saldymedžio (Glycyrrhiza glabra) šaknys, Kakanashika (Maritima annua) vaisiai, tikrojo vynmedžio (Vitis vinifera) vaisiai, kekinio debesylo (Inula racemosa) šaknys, baltojo santalmedžio (Santalum album) šerdys, konservantas – kalio sorbatas (E202).
Maistinė vertė (100 g) - 1360 kJ/325 kcal: riebalų 1.7 g (iš jų sočiųjų 0.7 g), angliavandenių 76 g (iš jų cukrų 67 g), skaidulinių medžiagų 0.7 g, baltymų 1.26 g, druskos 0.03 g.
Maisto papildas ekologiška trifala milteliais – klasikinis ajurvedinis ekologiškų žolelių mišinys organizmui valyti
• Padeda sugrąžinti organizmo funkcijas, subalansuoja vidines organizmo jėgas
• Padeda atsikratyti parazitų, toksinų ir kitų organizmo nešvarumų.
• Naudinga sergantiesiems vidurių užkietėjimu, nes švelniai laisvina vidurius.
• Padeda reguliuoti kraujospūdį, hemoglobino gamybą organizme.
• Padeda normalizuotivirškinamojo trakto veiklą, kartu atsikratyti ir antsvorio.
• Aktyvina organizmo gyvybines galias, todėl puikiai tinka peršalus.
• Jaunina, tonizuoja organizmą, saugo nuo senėjimo ir ankstyvų senatvinių ligų.
Vartojimas: 1/2-1 arb. šaukštelį (5 g) užpilti verdančiu vandeniu, palikti 10 min. Gerti vakare prieš miegą arba iš ryto. Galima pasaldinti medumi. Rekomenduojama vartoti bent vieną mėnesį. Nemalonaus skonio.
Įspėjimai: nevartoti vaikams, besilaukiančioms ir žindančioms moterims. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Laikyti sausoje, tamsioje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.
Bičių duonelė – tai bičių surinktos žiedadulkės, sudėtos į korio akeles ir užkonservuotos. Korio akutėse esančias žiedadulkes veikia fermentacija. Bičių duonelė yra rudos spalvos, saldžiarūgščio arba šiek tiek karstelėjusio skonio (priklausomai nuo žiedadulkių).
Chlorelės (chlorella, lot. Chlorella vulgaris) – tai gėlame vandenyje augantys laisvai plaukiojantys vienaląsčiai žalieji mikrodumbliai (fitoplanktonas).Chlorella yra turtinga fito-maisto medžiagomis, tarp kurių didelis kiekis amino rūgščių, chlorofilo, beta-karoteno, kalio, fosforo, biotino, magnio ir B grupės vitaminų. Turi daug geležies ir baltymų. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Geležis padeda palaikyti normalią raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymą, deguonies pernešimą organizme, imuninės sistemos veiklą. Geležis padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą, išsaugoti raumenų masę ir palaikyti normalią kaulų būklę.Chlorella teigiamai veikia visą organizmą, padėdama palaikyti normalų hormonų lygį, širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, padėdama susilpninti chemoterapijos ir radiacijos sukeliamą šalutinį poveikį, mažindama kraujo spaudimą ir cholesterolio lygį, bei skatindama organizmo detoksikacijos procesus.
Dėl savo ypatingų maistinių savybių chlorelės neretai vartojamos sportininkų, norint papildyti mitybą baltymais ir vitaminais, organizmo valymui ir kt. Tinka veganams ir žaliavalgiams (raw).
Maisto papildas ekologiška trifala milteliais – klasikinis ajurvedinis ekologiškų žolelių mišinys organizmui valyti
• Padeda sugrąžinti organizmo funkcijas, subalansuoja vidines organizmo jėgas
• Padeda atsikratyti parazitų, toksinų ir kitų organizmo nešvarumų.
• Naudinga sergantiesiems vidurių užkietėjimu, nes švelniai laisvina vidurius.
• Padeda reguliuoti kraujospūdį, hemoglobino gamybą organizme.
• Padeda normalizuotivirškinamojo trakto veiklą, kartu atsikratyti ir antsvorio.
• Aktyvina organizmo gyvybines galias, todėl puikiai tinka peršalus.
• Jaunina, tonizuoja organizmą, saugo nuo senėjimo ir ankstyvių senatvinių ligų.
Vartojimas: po 3-4 kapsules prieš miegą su šiltu pienu ar vandeniu arba ryte su šiltu vandeniu.
Įspėjimai: nevartoti vaikams, besilaukiančioms ir žindančioms moterims. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.
Grynasis kiekis 28.8 g (60 kapsulių po 480 mg).
Vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Stabdo organizmo senėjimą, mažina antsvorį ir išvaro parazitus
Skanūs ir lengvai vartojami augalinės kilmės baltymai. Baltymų mišinys iš žirnių, pilno grūdo ryžių, ispaninio šalavijo sėklų, bolivinės balandos, praturtintas ekologiška Tribulus Terrestris (liet. Gulsčioji ragužė).
Termiškai neapdorota, augalinės kilmės baltymų mišinys. Kiekvienas ingredientas buvo atrinktas dėl jo maksimalaus maistingųjų medžiagų kiekio, bei tuo pačiu yra išlaikytas puikus skonis. „Maxx Protein“ mišinys turi amino rūgščių , gaunamų iš žirnių ir ekologiškų rudųjų ryžių baltymų, ispaninio šalavijo sėklų bei bolivinės balandos miltelių. Viena porcija (25g) ekologiško Maxx Protein baltymų mišinio suteikia 19 gramų baltymų, yra malonaus skonio ir šilko švelnumo tekstūros, lengvai tirpsta vandenyje ar bet kokiame kitame gėrime.
Vartojimo instrukcijos: Suplakite 25g baltymų miltelių su 250 ml mėgstamo gėrimo (vandeniu, pienu, rekomenduojame riešutų pieną). Taip pat galite naudoti sveikų desertų receptams. Laikyti paruoštą produktą šaldytuve. Suvartoti tą pačią dieną. Svarbu: Rekomenduojama dienos dozė neturėtų būti viršijama.
Čiavanprašas – aštraus skonio džemas, tradicinis ajurvedinis augalų mišinys, pagamintas pagal autentišką receptą net iš 43 ingredientų.
Čiavanprašas – Chayavanprasha – vienas garsiausių ajurvedinių produktų. Jo pavadinimas siejamas su išminčiaus asketo Chayavan vardu. Išminčius meditavo miške po medžiu, kai ant jo nugriuvo užrištomis akimis slėpynių žaidžianti karaliaus dukra. Ji nesuprato, kad tai svetimas žmogus ir papuošė jam plaukus gėlių vainiku. Po tokio nepatogaus įvykio karalius pareikalavo, kad senasis išminčius vestų jo dukterį (pagal tradiciją moterį gali paliesti tik vienas vyras jos gyvenime). Išminčius sukūrė čiavanprašo mišinį ir du mėnesius valgė tik jį. Taip jis atgavo jaunystę ir seksualinį gyvybingumą.
Tradicinis čiavanprašas gaminamas iš vieno seniausių Žemėje žinomų vaisų agrastinio lapainio (amalaki, amla; lot. Emblica officinalis, Phyllanthus emblica) ir maždaug dar 30-50 augalų. Pirmasis žinomas užrašytas čiavanprašo receptas randamas daugiau nei 2000 m. senumo ajurvedos tekstuose.
Čiavanprašą rekomenduojama vartoti po 1-2 arbatinius šaukštelius (5-10 g) prieš pusryčius ir prieš miegą. Galima valgyti užsigeriant vandeniu, pienu ar sultimis arba vartoti kaip gėrimą, ištirpdžius jį skystyje; arba tepti ant duonos. Geriausia gerti kartu su šiltu pienu, nes taip organizmas jį lengviausiai įsisavina.
ES sveikatos institucijos nerekomenduoja vartoti čiavanprašo sergantiems diabetu, turintiems viršsvorio, vaikams, nėščiosioms ir maitinančioms. Ajurvedoje šio produkto apribojimai vaikams ir maitinančioms netaikomi. Reikia turėti omenyje, kad džemo skonis aštrokas ir specifinis.
Laikyti vėsioje sausoje vietoje. Atidarytą suvartoti per 10 savaičių.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje