Burokėliuose gausu B, PP, C, A grupės vitaminų, betaino, mineralinių medžiagų – jodo, magnio, kalio, kalcio, geležies, fosforo, mangano, kobalto, bioflavonoidų. Šie elementai teigiamai veikia kaulų, arterijų būklę, praplečia kraujagysles, skatina hemoglobino gamybą ir kraujodarą. Folio rūgštis (vitaminas B9) yra atsakinga už naujų ląstelių statybą, todėl suteikia švytėjimo ir elastingumo odai.
Burokėliuose esančios medžiagos taip pat padeda pašalinti toksinus, jos stimuliuoja kepenų detoksikavimo procesus, valo inkstus, kraują, limfą bei mažina organizmo rūgštingumą, todėl idealiai tinka norint atsitiesti po ligos, ilgalaikio vaistų vartojimo ar chemoterapijos.
Ši daržovė, manoma, gali reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, sulaikyti kenksmingų mikroorganizmų plitimą žarnyne. Ją valgantys žmonės teigia, kad jaučiasi mažiau pavargę, greičiau atgauna jėgas, yra atsparesni ligoms, geriau virškina.
Vyresnio amžiaus žmonės, kurie jaučia raumenų ir ištvermės susilpnėjimą, jiems sunku lipti laiptais ar kažką daryti atsitūpus, mėgsta burokėlius dėl jų teikiamų savybių. Atliktų tyrimų duomenimis išgėrus burokėlių sulčių, jau po 2 ar 3 valandų dalyvių raumenų jėga padidėjo, jiems buvo lengviau atlikti įprastas užduotis.
Agna- tai ne paprastos raugintos sultys. Tai pagal specialią technologiją fermentuotos šviežiai spaustos burokėlių sultys, prisotintos gyvų gerųjų bakterijų ( virš 10 devintame KSV/g), kurių dienos norma iki 50ml. Iš fermentuotų burokėlių organizmas gali įsisavinti žymiai daugiau maistinių medžiagų nei valgant daržovę įprastai.
Sudedamosios dalys:
100 proc. šviežiai spaustos nepasterizuotos burokėlių sultys, raugas (avižos, biologiškai aktyvių gerųjų bakterijų kultūros: Lactobacillus acidophilus 2štamai, Lactobacillus brevis, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus plantarum,Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus casei, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis 2štamai, Bifidobacterium breve, Propionibacterium freudenreichii shermanii, Propionibacterium freudenreichii globosum, Lactococcus lactis cremoris, Lactococcus lactis diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides cremoris, Streptococcus thermophilus, Bacillus coagulans, Bacillus subtilis). Cinanmonas, gvazdikėliai, kardamonai, kvapieji ir juodieji pipirai, muskatų riešutai, imbierai.
Geriausios iki: žiūrėti ant pakuotės.
Grynasis kiekis: 330 ml
Maistingumas 100 g produkto:
energinė vertė, kJ/kcal – 109/ 26,
riebalų/sočiųjų riebalų rūgščių, g – 0,1/0,025,
angliavandenių/iš jų cukrų, g – 5,3/ 1,2,
baltymų, g – 1,0,
druska, g – 0,36.