

Sorų kruopose gausu nepakeičiamų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms. Iš sorų verdamos košės ir sriubos, kepami naminiai gaminiai. Tai puikus dietinis produktas, kurio prieš gaminant nepamirškite perplauti vandeniu! Grūdai tinkami ir daiginimui.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Paruošimas: soras kelis kartus perplauti ir laikyti vandenyje gerą pusvalandį, virti vandenyje santykiu 1:2 arba piene santykiu 1:3. Patariama valgyti su cinamonu jei virėte piene, arba su žalumynais - jei vandenyje.
Grynasis kiekis: 500g
LT-EKO-001
ES žemės ūkis
Savo gydomąja galia burnočiai prilygsta ženčeniui, o pagal maistinę vertę lenkia visas augalijos rūšis. Burnočio grūdai pasižymi riešutų skoniu, valgomi virti, skrudinti, spraginti, traiškyti ar sumalti į miltus. Burnočiai - lengvas, greitai įsisavinamas maistas.
Natūralus dietinis produktas, turintis daugybę svarbių mikroelementų, vitaminų ir maistinių medžiagų. Tai idealus produktas organizmo valymui. Grikiai neturi glitimo.
Miežiai - pati seniausia žmonių auginama grūdinė kultūra. Tai puikus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Miežiuose yra praktiškai visų B grupės vitaminų, taip pat - vitamino A, D, E, PP. Ši grūdinė kultūra pasižymi kalcio, cinko, mangano, geležies, fosforo, jodo, magnio gausa. Maždaug 6 % miežių sudaro ląsteliena, todėl virškinimo sistemai jie yra labai naudingi. Miežinė košė yra puikus energijos užtaisas visai dienai.
Ekologiški avižų grūdai – tinka virti, malti, dėti į kepinius.
Avižos mityboje labiausiai vertinamos dėl žmogaus organizmui reikšmingų skaidulinių medžiagų. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą.
Prieš verdant pamirkyti (geriausia užmerkti iš vakaro), virti apie 40 min.
Patarimas pusryčiams: Grūdus iš vakaro nuplaukite ir nakčiai užmerkite vandenyje santykiu 1:2. Ryte pavirkite kelias minutes ir apdenkite puodą rankšluosčiu, kad stovėtų šiltai. Po 20–30 minučių jau galima valgyti. Kartais (ypač jei laikoma trumpiau) reikia nupilti vandens perteklių. Paskaninkite druska ir mėgstamais aliejais. Žinoma, grūdai nesuverda iki košės. Jie būna nesulipę vieni su kitais, kramtyti tikrai yra ką. Atminkime, kad pilno grūdo kviečiai ar nešlifuoti ryžiai niekada nesuverda taip, kaip šlifuoti ar nepilno grūdo.
Mung Dalas - smulkios, geltonos pailgos pupuolės,kurios išgaunamos iš Mung pupuolių (jas suskaldžius ir nušlifavus). Jos yra švelnaus skonio, lengvai įsisavinamos, tinka visai šeimai - ir vaikams ir senjorams. Išvaizda panašūs į geltonuosius lęšius, puikiai "sugeria" aštrius prieskonius, puikiai tinka gaminant įvairius Dalus. Tai viena pagrindinių Azijos virtuvės (ypač vegetariškosios) sudedamųjų dalių.
Skanūs ir maistingi žirniai baltymų turi tiek pat, kiek jautiena, tačiau pasisavinami kur kas lengviau, taip pat gausu dietinių skaidulų, kurios gerina žarnyno būklę ir peristaltiką. Žirniai turi aminorūgščių, geležies, jodo, magnio, cinko, seleno, kalcio, fosforo ir kalio, vitaminų B, PP, C, E. Žirniuose itin gausu antioksidantų, karotenoidų, fenolio rūgščių ir polifenolių.
„Bauck Hof“ biodinaminės kviečių manų kruopos yra pilno grūdo, todėl vertingesnės nei įprastos. Turi daug skaidulinių medžiagų ir labai mažai druskos. Tinka košei, sriuboms, padažams, apkepams, kepiniams ir kt.
Manų košė: į ½ l šilto pieno įberti 75 g kruopų ir maišant užvirinti. Patiekti su šviežiais, džiovintais vaisiais, kompotu, obuolių, vaisių uogiene, marmeladu, vanile, šokoladu ir pan. Skani ir be priedų, tik su sviestu.
Raudonosios kynvos skonis panašus į rudųjų ryžių, tačiau tekstūra panašesnė į kuskuso. Šios sėklos neturi glitimo, todėl gali būti vartojamos jo netoleruojančių bei pasižymi žemu glikemijos indeksu ir todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje padidėjimo. Virtuvėje jas galima naudoti labai įvairiai - verdant košę, praturtinant troškinius, salotas ar kitus patiekalus.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje