

Raudonosios kynvos skonis panašus į rudųjų ryžių, tačiau tekstūra panašesnė į kuskuso. Šios sėklos neturi glitimo, todėl gali būti vartojamos jo netoleruojančių bei pasižymi žemu glikemijos indeksu ir todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje padidėjimo. Virtuvėje jas galima naudoti labai įvairiai - verdant košę, praturtinant troškinius, salotas ar kitus patiekalus.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Šis produktas ne tik ypač vertingas, bet ir lengvai virškinamas. Jame itin mažai glitimo, todėl alergijos labai retos. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.
Neturintis glitimo produktas. Puikiai tinka košei, apkepams, paplotėliams, sriuboms. Tinkamas ir daiginimui. Daiginti grikiai ypač populiarūs žaliavalgiškoje (raw) mityboje. Juos skanu dėti į salotas, kokteilius. Iš neskrudintų grikių galima gaminti kotletukus, juos valgyti kaip saldžią košę su skystu medumi ar klevų sirupu.
Basmati ryžiai - tai ilgagrūdžiai ryžiai. Verdant jie skleidžia natūralų riešutų kvapą. Išvirti Basmati ryžiai yra purūs, aromatingi, itin tinkami įvairiems troškiniams, plovui, o pagardinti kario prieskoniais - rytietiškiems patiekalams. Šiuose ryžiuose gausu vitamino B.
„Bauck Hof“ biodinaminės kviečių manų kruopos yra pilno grūdo, todėl vertingesnės nei įprastos. Turi daug skaidulinių medžiagų ir labai mažai druskos. Tinka košei, sriuboms, padažams, apkepams, kepiniams ir kt.
Manų košė: į ½ l šilto pieno įberti 75 g kruopų ir maišant užvirinti. Patiekti su šviežiais, džiovintais vaisiais, kompotu, obuolių, vaisių uogiene, marmeladu, vanile, šokoladu ir pan. Skani ir be priedų, tik su sviestu.
„Toor“ lęšiai pripažinti vieni skaniausių ir sveikiausių lešių, nes juose yra daug skaidulų ir baltymų. Jų grūdai yra šiek tiek didesni nei Indijoje ir Pakistane žinomų mung lęšių. Jie dažnai naudojami troškiniams ar mėsos patiekalams gaminti. „Toor“ lęšiai yra gera bulvių, ryžių ar duonos alternatyva. Prieš ruošiant juos reikia pamirkyti apie 30 minučių.
- geras angliavandenių, baltymų, skaidulų ir riebalų šaltinis
- skanus švelnus riešutų skonis
- gausu įvairių mineralų, tokių kaip kalcis, kalis, magnis, geležis
Prieš naudojimą gerai pamirkykite vandenyje.
TRS žalieji lęšiai yra žirnių skonio ir yra didesnio dydžio ir formos nei raudonieji lęšiai. Tai puikus baltymų šaltinis, turi daug maistinių skaidulų. Ankštinių augalų negalima valgyti žalių ar nevirtų. Žalieji lęšiai gana greitai išverda.
Mung Dalas - smulkios, geltonos pailgos pupuolės,kurios išgaunamos iš Mung pupuolių (jas suskaldžius ir nušlifavus). Jos yra švelnaus skonio, lengvai įsisavinamos, tinka visai šeimai - ir vaikams ir senjorams. Išvaizda panašūs į geltonuosius lęšius, puikiai "sugeria" aštrius prieskonius, puikiai tinka gaminant įvairius Dalus. Tai viena pagrindinių Azijos virtuvės (ypač vegetariškosios) sudedamųjų dalių.
Sorų kruopose gausu nepakeičiamų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms. Iš sorų verdamos košės ir sriubos, kepami naminiai gaminiai. Tai puikus dietinis produktas, kurio prieš gaminant nepamirškite perplauti vandeniu! Grūdai tinkami ir daiginimui.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje