

Neturintis glitimo produktas. Puikiai tinka košei, apkepams, paplotėliams, sriuboms. Tinkamas ir daiginimui. Daiginti grikiai ypač populiarūs žaliavalgiškoje (raw) mityboje. Juos skanu dėti į salotas, kokteilius. Iš neskrudintų grikių galima gaminti kotletukus, juos valgyti kaip saldžią košę su skystu medumi ar klevų sirupu.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Savo gydomąja galia burnočiai prilygsta ženčeniui, o pagal maistinę vertę lenkia visas augalijos rūšis. Burnočio grūdai pasižymi riešutų skoniu, valgomi virti, skrudinti, spraginti, traiškyti ar sumalti į miltus. Burnočiai - lengvas, greitai įsisavinamas maistas.
TRS avinžirniai išvirti lieka tvirti, tačiau lengvai kramtosi. Patiekalams suteikia patrauklią spalvą ir riešutų skonį.
Kvietinės kruopos - vienos iš tradiciškiausių ir vertingiausių kruopų, kuriose yra daug aminorūgščių, baltymų, B grupės vitaminų, kalio, kalcio, magnio ir fosforo. Šios kruopos puikiai tinka rytinei košei virti su džiovintais vaisiais ir riešutais, jas galima dėti į sriubas, apkepėles, kotletus, pudingus.
Ekologiški avižų grūdai – tinka virti, malti, dėti į kepinius.
Avižos mityboje labiausiai vertinamos dėl žmogaus organizmui reikšmingų skaidulinių medžiagų. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą.
Prieš verdant pamirkyti (geriausia užmerkti iš vakaro), virti apie 40 min.
Patarimas pusryčiams: Grūdus iš vakaro nuplaukite ir nakčiai užmerkite vandenyje santykiu 1:2. Ryte pavirkite kelias minutes ir apdenkite puodą rankšluosčiu, kad stovėtų šiltai. Po 20–30 minučių jau galima valgyti. Kartais (ypač jei laikoma trumpiau) reikia nupilti vandens perteklių. Paskaninkite druska ir mėgstamais aliejais. Žinoma, grūdai nesuverda iki košės. Jie būna nesulipę vieni su kitais, kramtyti tikrai yra ką. Atminkime, kad pilno grūdo kviečiai ar nešlifuoti ryžiai niekada nesuverda taip, kaip šlifuoti ar nepilno grūdo.
„Toor“ lęšiai pripažinti vieni skaniausių ir sveikiausių lešių, nes juose yra daug skaidulų ir baltymų. Jų grūdai yra šiek tiek didesni nei Indijoje ir Pakistane žinomų mung lęšių. Jie dažnai naudojami troškiniams ar mėsos patiekalams gaminti. „Toor“ lęšiai yra gera bulvių, ryžių ar duonos alternatyva. Prieš ruošiant juos reikia pamirkyti apie 30 minučių.
- geras angliavandenių, baltymų, skaidulų ir riebalų šaltinis
- skanus švelnus riešutų skonis
- gausu įvairių mineralų, tokių kaip kalcis, kalis, magnis, geležis
Prieš naudojimą gerai pamirkykite vandenyje.
Šis produktas ne tik ypač vertingas, bet ir lengvai virškinamas. Jame itin mažai glitimo, todėl alergijos labai retos. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.
Skanūs ir maistingi žirniai baltymų turi tiek pat, kiek jautiena, tačiau pasisavinami kur kas lengviau, taip pat gausu dietinių skaidulų, kurios gerina žarnyno būklę ir peristaltiką. Žirniai turi aminorūgščių, geležies, jodo, magnio, cinko, seleno, kalcio, fosforo ir kalio, vitaminų B, PP, C, E. Žirniuose itin gausu antioksidantų, karotenoidų, fenolio rūgščių ir polifenolių.
Mung pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario. Daigintų pupelių skonis primena šviežius, žalius žirnelius. Puikiai tinka dėti į įvairias salotas, sriubas, padažus ar mėgautis vienomis.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje