Neturintis glitimo produktas. Puikiai tinka košei, apkepams, paplotėliams, sriuboms. Tinkamas ir daiginimui. Daiginti grikiai ypač populiarūs žaliavalgiškoje (raw) mityboje. Juos skanu dėti į salotas, kokteilius. Iš neskrudintų grikių galima gaminti kotletukus, juos valgyti kaip saldžią košę su skystu medumi ar klevų sirupu.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Mung pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario. Daigintų pupelių skonis primena šviežius, žalius žirnelius. Puikiai tinka dėti į įvairias salotas, sriubas, padažus ar mėgautis vienomis.
Miežiai - pati seniausia žmonių auginama grūdinė kultūra. Tai puikus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Miežiuose yra praktiškai visų B grupės vitaminų, taip pat - vitamino A, D, E, PP. Ši grūdinė kultūra pasižymi kalcio, cinko, mangano, geležies, fosforo, jodo, magnio gausa. Maždaug 6 % miežių sudaro ląsteliena, todėl virškinimo sistemai jie yra labai naudingi. Miežinė košė yra puikus energijos užtaisas visai dienai.
Kvietinės kruopos - vienos iš tradiciškiausių ir vertingiausių kruopų, kuriose yra daug aminorūgščių, baltymų, B grupės vitaminų, kalio, kalcio, magnio ir fosforo. Šios kruopos puikiai tinka rytinei košei virti su džiovintais vaisiais ir riešutais, jas galima dėti į sriubas, apkepėles, kotletus, pudingus.
Šis produktas ne tik ypač vertingas, bet ir lengvai virškinamas. Jame itin mažai glitimo, todėl alergijos labai retos. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.
Skanūs ir maistingi žirniai baltymų turi tiek pat, kiek jautiena, tačiau pasisavinami kur kas lengviau, taip pat gausu dietinių skaidulų, kurios gerina žarnyno būklę ir peristaltiką. Žirniai turi aminorūgščių, geležies, jodo, magnio, cinko, seleno, kalcio, fosforo ir kalio, vitaminų B, PP, C, E. Žirniuose itin gausu antioksidantų, karotenoidų, fenolio rūgščių ir polifenolių.
Sorų kruopose gausu nepakeičiamų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms. Iš sorų verdamos košės ir sriubos, kepami naminiai gaminiai. Tai puikus dietinis produktas, kurio prieš gaminant nepamirškite perplauti vandeniu! Grūdai tinkami ir daiginimui.
TRS avinžirniai išvirti lieka tvirti, tačiau lengvai kramtosi. Patiekalams suteikia patrauklią spalvą ir riešutų skonį.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje