

Natūralus dietinis produktas, turintis daugybę svarbių mikroelementų, vitaminų ir maistinių medžiagų. Tai idealus produktas organizmo valymui. Grikiai neturi glitimo.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Perlinės kruopos - tai viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų. Tokios pilno grūdo kruopos yra puikus maistinių skaidulų ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis, priešingai nei rafinuoti (perdirbti) ar dirbtinai praturtinti maisto produktai. Perlinėse kruopose gausu mineralinių medžiagų, tarp kurių yra kalio, kalcio bei magnio.
Mung pupelės yra labai maistingos, gerai virškinamos, ir nesukelia pilvo pūtimo. Jose daug baltymų, maistinių skaidulų bei vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario. Daigintų pupelių skonis primena šviežius, žalius žirnelius. Puikiai tinka dėti į įvairias salotas, sriubas, padažus ar mėgautis vienomis.
Ekologiški avižų grūdai – tinka virti, malti, dėti į kepinius.
Avižos mityboje labiausiai vertinamos dėl žmogaus organizmui reikšmingų skaidulinių medžiagų. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą.
Prieš verdant pamirkyti (geriausia užmerkti iš vakaro), virti apie 40 min.
Patarimas pusryčiams: Grūdus iš vakaro nuplaukite ir nakčiai užmerkite vandenyje santykiu 1:2. Ryte pavirkite kelias minutes ir apdenkite puodą rankšluosčiu, kad stovėtų šiltai. Po 20–30 minučių jau galima valgyti. Kartais (ypač jei laikoma trumpiau) reikia nupilti vandens perteklių. Paskaninkite druska ir mėgstamais aliejais. Žinoma, grūdai nesuverda iki košės. Jie būna nesulipę vieni su kitais, kramtyti tikrai yra ką. Atminkime, kad pilno grūdo kviečiai ar nešlifuoti ryžiai niekada nesuverda taip, kaip šlifuoti ar nepilno grūdo.
Sorų kruopose gausu nepakeičiamų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms. Iš sorų verdamos košės ir sriubos, kepami naminiai gaminiai. Tai puikus dietinis produktas, kurio prieš gaminant nepamirškite perplauti vandeniu! Grūdai tinkami ir daiginimui.
Mung Dalas - smulkios, geltonos pailgos pupuolės,kurios išgaunamos iš Mung pupuolių (jas suskaldžius ir nušlifavus). Jos yra švelnaus skonio, lengvai įsisavinamos, tinka visai šeimai - ir vaikams ir senjorams. Išvaizda panašūs į geltonuosius lęšius, puikiai "sugeria" aštrius prieskonius, puikiai tinka gaminant įvairius Dalus. Tai viena pagrindinių Azijos virtuvės (ypač vegetariškosios) sudedamųjų dalių.
Šis produktas ne tik ypač vertingas, bet ir lengvai virškinamas. Jame itin mažai glitimo, todėl alergijos labai retos. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.
Sakoma, kad rudieji Basmati ryžiai yra geriausias maistas Žemėje. Rudieji ryžiai yra mažiau apdirbti nei baltieji. Jie verda ilgiau ir turi daugiau skaidulų, reguliuojančių virškinimo sistemą. Išvirti itin tinkami įvairiems troškiniams, plovui, o pagardinti kario prieskoniais - rytietiškiems patiekalams.
Miežiai - pati seniausia žmonių auginama grūdinė kultūra. Tai puikus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Miežiuose yra praktiškai visų B grupės vitaminų, taip pat - vitamino A, D, E, PP. Ši grūdinė kultūra pasižymi kalcio, cinko, mangano, geležies, fosforo, jodo, magnio gausa. Maždaug 6 % miežių sudaro ląsteliena, todėl virškinimo sistemai jie yra labai naudingi. Miežinė košė yra puikus energijos užtaisas visai dienai.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje