

Savo gydomąja galia burnočiai prilygsta ženčeniui, o pagal maistinę vertę lenkia visas augalijos rūšis. Burnočio grūdai pasižymi riešutų skoniu, valgomi virti, skrudinti, spraginti, traiškyti ar sumalti į miltus. Burnočiai - lengvas, greitai įsisavinamas maistas.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Paruošimas: prieš verdant kruopas nuplauti ir virti apie 30 min. Kruopų vandens santykis - 1:2. Verdant saldžią košę su vaisiais, vietoj vandens galima naudoti kokosų pieną, santykiu 1:3.
Grynasis kiekis: 500g
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Raudonosios kynvos skonis panašus į rudųjų ryžių, tačiau tekstūra panašesnė į kuskuso. Šios sėklos neturi glitimo, todėl gali būti vartojamos jo netoleruojančių bei pasižymi žemu glikemijos indeksu ir todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje padidėjimo. Virtuvėje jas galima naudoti labai įvairiai - verdant košę, praturtinant troškinius, salotas ar kitus patiekalus.
Natūralus dietinis produktas, turintis daugybę svarbių mikroelementų, vitaminų ir maistinių medžiagų. Tai idealus produktas organizmo valymui. Grikiai neturi glitimo.
„Toor“ lęšiai pripažinti vieni skaniausių ir sveikiausių lešių, nes juose yra daug skaidulų ir baltymų. Jų grūdai yra šiek tiek didesni nei Indijoje ir Pakistane žinomų mung lęšių. Jie dažnai naudojami troškiniams ar mėsos patiekalams gaminti. „Toor“ lęšiai yra gera bulvių, ryžių ar duonos alternatyva. Prieš ruošiant juos reikia pamirkyti apie 30 minučių.
- geras angliavandenių, baltymų, skaidulų ir riebalų šaltinis
- skanus švelnus riešutų skonis
- gausu įvairių mineralų, tokių kaip kalcis, kalis, magnis, geležis
Prieš naudojimą gerai pamirkykite vandenyje.
Kvietinės kruopos - vienos iš tradiciškiausių ir vertingiausių kruopų, kuriose yra daug aminorūgščių, baltymų, B grupės vitaminų, kalio, kalcio, magnio ir fosforo. Šios kruopos puikiai tinka rytinei košei virti su džiovintais vaisiais ir riešutais, jas galima dėti į sriubas, apkepėles, kotletus, pudingus.
Šis produktas ne tik ypač vertingas, bet ir lengvai virškinamas. Jame itin mažai glitimo, todėl alergijos labai retos. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.
TRS žalieji lęšiai yra žirnių skonio ir yra didesnio dydžio ir formos nei raudonieji lęšiai. Tai puikus baltymų šaltinis, turi daug maistinių skaidulų. Ankštinių augalų negalima valgyti žalių ar nevirtų. Žalieji lęšiai gana greitai išverda.
Perlinės kruopos - tai viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų. Tokios pilno grūdo kruopos yra puikus maistinių skaidulų ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis, priešingai nei rafinuoti (perdirbti) ar dirbtinai praturtinti maisto produktai. Perlinėse kruopose gausu mineralinių medžiagų, tarp kurių yra kalio, kalcio bei magnio.
Sakoma, kad rudieji Basmati ryžiai yra geriausias maistas Žemėje. Rudieji ryžiai yra mažiau apdirbti nei baltieji. Jie verda ilgiau ir turi daugiau skaidulų, reguliuojančių virškinimo sistemą. Išvirti itin tinkami įvairiems troškiniams, plovui, o pagardinti kario prieskoniais - rytietiškiems patiekalams.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje