

Ekologiški avižų grūdai - tinka virti, malti, dėti į kepinius. Avižos mityboje labiausiai vertinamos dėl žmogaus organizmui reikšmingų skaidulinių medžiagų. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Skanūs ir maistingi žirniai baltymų turi tiek pat, kiek jautiena, tačiau pasisavinami kur kas lengviau, taip pat gausu dietinių skaidulų, kurios gerina žarnyno būklę ir peristaltiką. Žirniai turi aminorūgščių, geležies, jodo, magnio, cinko, seleno, kalcio, fosforo ir kalio, vitaminų B, PP, C, E. Žirniuose itin gausu antioksidantų, karotenoidų, fenolio rūgščių ir polifenolių.
„Toor“ lęšiai pripažinti vieni skaniausių ir sveikiausių lešių, nes juose yra daug skaidulų ir baltymų. Jų grūdai yra šiek tiek didesni nei Indijoje ir Pakistane žinomų mung lęšių. Jie dažnai naudojami troškiniams ar mėsos patiekalams gaminti. „Toor“ lęšiai yra gera bulvių, ryžių ar duonos alternatyva. Prieš ruošiant juos reikia pamirkyti apie 30 minučių.
- geras angliavandenių, baltymų, skaidulų ir riebalų šaltinis
- skanus švelnus riešutų skonis
- gausu įvairių mineralų, tokių kaip kalcis, kalis, magnis, geležis
Prieš naudojimą gerai pamirkykite vandenyje.
Miežiai - pati seniausia žmonių auginama grūdinė kultūra. Tai puikus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Miežiuose yra praktiškai visų B grupės vitaminų, taip pat - vitamino A, D, E, PP. Ši grūdinė kultūra pasižymi kalcio, cinko, mangano, geležies, fosforo, jodo, magnio gausa. Maždaug 6 % miežių sudaro ląsteliena, todėl virškinimo sistemai jie yra labai naudingi. Miežinė košė yra puikus energijos užtaisas visai dienai.
Natūralus dietinis produktas, turintis daugybę svarbių mikroelementų, vitaminų ir maistinių medžiagų. Tai idealus produktas organizmo valymui. Grikiai neturi glitimo.
Basmati ryžiai - tai ilgagrūdžiai ryžiai. Verdant jie skleidžia natūralų riešutų kvapą. Išvirti Basmati ryžiai yra purūs, aromatingi, itin tinkami įvairiems troškiniams, plovui, o pagardinti kario prieskoniais - rytietiškiems patiekalams. Šiuose ryžiuose gausu vitamino B.
Sakoma, kad rudieji Basmati ryžiai yra geriausias maistas Žemėje. Rudieji ryžiai yra mažiau apdirbti nei baltieji. Jie verda ilgiau ir turi daugiau skaidulų, reguliuojančių virškinimo sistemą. Išvirti itin tinkami įvairiems troškiniams, plovui, o pagardinti kario prieskoniais - rytietiškiems patiekalams.
TRS žalieji lęšiai yra žirnių skonio ir yra didesnio dydžio ir formos nei raudonieji lęšiai. Tai puikus baltymų šaltinis, turi daug maistinių skaidulų. Ankštinių augalų negalima valgyti žalių ar nevirtų. Žalieji lęšiai gana greitai išverda.
Sorų kruopose gausu nepakeičiamų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms. Iš sorų verdamos košės ir sriubos, kepami naminiai gaminiai. Tai puikus dietinis produktas, kurio prieš gaminant nepamirškite perplauti vandeniu! Grūdai tinkami ir daiginimui.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje