Amalas 100g Padidinti

Amalas 40g

Nauja prekė

Arbatos paruošimas
Amalo arbata ruošiama šaltu būdu. Arbatinis šaukštelis su kaupu amalo užpilamas šaltu vandeniu ir paliekamas per naktį prisitraukti. Rytą ištrauka pašildoma ir nukošiama. Jei per dieną reikia išgerti didesnį kiekį, tai arbata laikoma karštu vandeniu išskalautame termose arba kaskart pašildoma.

Smulkiau

7,50 € su PVM

Apie prekę

Anot Marijos Treben amalai yra labai gera priemonė nuo arterijų kalcifikacijos. Kadangi amaluose yra medžiagų, kurios normalizuoja viso organizmo veiklą, nutinka neįtikėtinų dalykų – krenta aukštas kraujospūdis, o žemas pakyla. Dėl to nerami širdis nurimsta, pagerėja širdies ritmas. Visi šalutiniai poveikiai, susiję su pakitusiu kraujospūdžiu, išnyksta.
Austrų žolininkės ir fitoterapijos žinovės Marios Treben teigimu, amalo poveikis kasai toks didelis, kad ilgesnį laiką vartojant amalo arbatą pasveikstama nuo cukrinio diabeto. Pusę metų reguliariai gerti amalų arbatą ypač turėtų žmonės, sergantys lėtiniu medžiagų apykaitos sutrikimu. Ji taip pat puikiai sureguliuoja sutrikusią hormonų pusiausvyrą. Tuo atveju reikėtų gerti po 2 puodelius arbatos kasdien, ryte ir vakare. Amalo arbatos turėtų gerti moterys. Kaip pataria garsioji žolininkė, klimakso laikotarpiu, kai vargina širdies plakimas, karštis, baimė ir dusulys, gerti amalo arbatos reikėtų net keletą metų. Šviežios amalo sultys gydo moterų nevaisingumą. Amalai gerai nuplaunami ir dar drėgni išspaudžiami sulčiaspaude. Į truputėlį vandens įlašinami 25 lašai sulčių ir geriama nevalgius pusę valandos prieš pusryčius bei vakare prieš miegą.(Ištrauka iš knygos  „Vaistingieji augalai iš gamtos vaistinės“ (į lietuvių kalbą išvertė ir išleido leidykla „Algarvė“) M. Treben)

Knygoje „Vaistingieji augalai iš gamtos vaistinės“ (į lietuvių kalbą išvertė ir išleido leidykla „Algarvė“) M. Treben rašo, kad vaistams amalo lapai ir nedideli stiebai renkami nuo spalio pradžios iki gruodžio vidurio ir kovo bei balandžio mėnesiais, prieš džiovinimą susmulkinami. Kitais mėnesiais amalas gydomųjų galių neturi. Didžiausią gydomąjį poveikį turi ąžuolus ir tuopas, taip pat egles, pušis ir vaismedžius parazituojantys amalai.   
Arbatos paruošimas Amalo arbata ruošiama šaltu būdu. Arbatinis šaukštelis su kaupu amalo užpilamas šaltu vandeniu ir paliekamas per naktį prisitraukti. Rytą ištrauka pašildoma ir nukošiama. Jei per dieną reikia išgerti didesnį kiekį, tai arbata laikoma karštu vandeniu išskalautame termose arba kaskart pašildoma. Tiesa, kai kuriuose šaltiniuose nurodoma, kad galima arbatas ruošti ir užplikinant.
Iš nuodingų amalo uogų galima pasiruošti labai puikų tepalą nuo nušalimo: šviežios, baltos amalų uogos sumaišomos su kiaulės taukais ir tepamos nušalusios kūno vietos. Taigi amalas, naudojamas išmanančių žmonių, gali būti naudingas, o nežinančiam – pridaryti nemalonumų. 

Ypač nepatartina ragauti amalo uogų, kurios yra nuodingos. 
Gamintojas "Jadvygos Balvočiūtės žolės"

 Kilmės šalis ES

30 kitos prekės toje pačioje kategorijoje: