Šviežios šaltalankių sultys yra kosmonautų racione, siekiant palaikyti jų stiprumą ir atsparumą stresams.
Šviežių šaltalankių vaisių negalima valgyti sergant opalige ir šlapimo pūslės akmenlige.
Juose esantis vitaminas P gerina skrandžio, žarnyno, kraujo kapiliarų darbą, stiprina antitoksinę kepenų veiklą, stabdo aterosklerozės vystymąsi, mažina cholesterolio kiekį kraujuje, normalizuoja padidėjusios skydliaukės hiperfunkciją.
Šaltalankių produktai labai silpnina barbitūratų, antibiotikų ir kitų vaistų, rentgeno spindulių toksinį poveikį.Todėl juos patariama vartoti cheminės ir radiacinės terapijos metu ir po gydymo, po antibiotikų kurso, taip pat diabetikams, pagyvenusiems žmonėms, profesionaliems sportininkams, intensyvios veiklos žmonėms.
Šaltalankiai - gera priemonė sustiprinti širdies raumenį, profilaktinė priemonė prieš insultą, infarktą, atkuria organizmą po ligų ir psichinių bei fizinių pervargimų, didina vyrų lytinį aktyvumą (prostatos veiklą).
Šaltalankių sultimis gydoma avitaminozė, mažakraujystė, silpnas imunitetas, karščiavimas, bendras peršalimas.
Klinikiniai tyrimai įrodė, kad šaltalankių ekstraktas padeda normalizuoti kepenų fermentų veiklą, tulžies rūgšties serumą ir imuninę sistemą.
Sultys yra 100 % grynos, natūralios, nededami jokie priedai. Jos puikiai tinka vaikams, ligoniams, siekiantiems stiprinti imuninę sistemą po chirurginių, radiacinių intervencijų, po chemioterapijos procedūrų, vegetarams, veganams (ypač dėl B12 vitaminų). Kadangi nėra naudojami homogenizatoriai, sultys natūraliai sluoksniuojasi. Galimos natūralios kilmės nuosėdos.
Sudedamosios dalys: šaltalankių sultys – 100%.
Be pridėtinio cukraus, be konservantų, be dažiklių, be maisto priedų, be kvapiųjų medžiagų.
Talpa 0,33 l ar 0,75 l stikliniuose buteliuose arba 3l ar 5l – plastikiniuose maišeliuose su kraneliu.
Maistinė vertė:
Baltymai (koef. 6,25), g/100 g 0,76
Riebalai, g/100 g 8,3
Bendras angliavandenių kiekis, g/100 g 4,78
Energetinė vertė įsisavinama, paskaičiuojama iš maistinių medžiagų energijos šaltinių, kcal/100 g 97
Naudojimas:
Prieš vartojimą sulčių buteliuką suplakti. Negerti grynų sulčių. Jas rekomenduojama skiesti vandeniu ar kitomis saldžiomis sultimis (obuolių, kriaušių ar kt.) santykiu ne mažesniu nei 1:4. Pagal individualų skonį sultis galima pagardinti cukrumi, medumi, sirupu.
Laikymo sąlygos: sulčių galiojimo laikas nurodytas ant etiketės . Laikyti tamsioje vietoje, 7°C -19°C temperatūroje. Atidarius suvartoti per 7 paras.