- Nauja
Extra virgin alyvuogių aliejus, 1l ekologiškas
Aukščiausios rūšies šalto spaudimo, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Tirštas, švelnaus aromato, gerai subalansuoto skonio – su vaisių užuominomis ir pikantišku žoliniu poskoniu.
„Centonze“ alyvuogių aliejus ypač koncentruotas skoniu ir maistingomis medžiagomis. Tai galima justi ir iš skonio. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams, gurmanams. Išspaustas iš Nocellara del Belice alyvuogių iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių. Aliejus spaudžiamas gamintojo nuosavoje spaudykloje ne vėliau nei per 4 val. (!) rankomis surinkus alyvuoges.
Idealiai tinka gardinti visus daržovių, žuvies ar raudonos mėsos patiekalus bei daržovių sriubas. Sudėtyje dominuoja mononesočiosios riebalų rūgštys.
Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC, tad aliejus tinka ir žaliavalgiams (raw). Rūgštingumas 0,32 %.
Tamsaus stiklo butelyje.
„Centonze“ alyvuogių aliejus pelnęs daug apdovanojimų. Vieni svarbiausių: FLOS OLEI 2014, SLOW FOOD GUIDE 2013 bei TOP TEN BIOFACH 2014, 2015 ir 2016.