

Aukščiausios rūšies šalto spaudimo, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Tirštas, švelnaus aromato, gerai subalansuoto skonio – su vaisių užuominomis ir pikantišku žoliniu poskoniu.
„Centonze“ alyvuogių aliejus ypač koncentruotas skoniu ir maistingomis medžiagomis. Tai galima justi ir iš skonio. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams, gurmanams. Išspaustas iš Nocellara del Belice alyvuogių iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių. Aliejus spaudžiamas gamintojo nuosavoje spaudykloje ne vėliau nei per 4 val. (!) rankomis surinkus alyvuoges.
Idealiai tinka gardinti visus daržovių, žuvies ar raudonos mėsos patiekalus bei daržovių sriubas. Sudėtyje dominuoja mononesočiosios riebalų rūgštys.
Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC, tad aliejus tinka ir žaliavalgiams (raw). Rūgštingumas 0,32 %.
Tamsaus stiklo butelyje.
„Centonze“ alyvuogių aliejus pelnęs daug apdovanojimų. Vieni svarbiausių: FLOS OLEI 2014, SLOW FOOD GUIDE 2013 bei TOP TEN BIOFACH 2014, 2015 ir 2016.
10€, 20€ ir 50€ mūsų fizinėse „Sveikata“ parduotuvėse
Perkant prekes kaupkite taškus ir iškeiskite į kuponus.
Perkant už 50€ ar daugiau
Sudedamosios dalys: ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus.
Maistinė vertė (100 ml) – 3460 kJ/840 kcal: riebalų 93.4 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 14.7 g, polinesočiųjų 8.7 g, mononesočiųjų 70 g), angliavandenių 0 g, baltymų 0 g.
Maisto papildas
Šalto spaudimo tikrojo margainio vaisių (sėklų) aliejus, 100 % natūralus produktas
Margainis padeda palaikyti normalią kepenų veiklą.
Vartojimo būdas: suaugusiems vartoti po 1 arbatinį šaukštelį (5 ml) 3 kartus per dieną valgant. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės.
*Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.
„Ölmühle Solling“ šalto spaudimo ekologiškas nefiltruotas egiptietiškų juodgrūdžių (arba juodojo kumino, lot. Nigella Sativa) aliejus. Nerafinuotas ir nedezodoruotas. Jame yra vertingų skendinčių kietųjų medžiagų, kurios neištirpsta ir dėl lengvumo plūduriuoja aliejuje. Turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių ir eterinių aliejų.Aliejus yra kartoko, aštroko, graužiančio, šiek tiek į kmyną panašaus skonio. Vartojamas mitybai praturtinti (apie 1 arbatinį šaukštelį per dieną), kosmetikoje ir liaudies medicinoje. Kosmetikoje galima naudoti esant aknei, jautriai, sudirgusiai, niežtinčiai, sausai, suskeldėjusiai, pleiskanojančiai odai, galima patepti vabzdžių sukąstas vietas.
Juodųjų kmynų aliejaus sudėtyje yra unikalus biologiškai aktyvių medžiagų kompleksas: nigelono, mineralų,sieros, fosforo, geležies, kalcio, aktyvių fermentų, angliavandenių, baltymų, vitaminų А,Е.
Juodųjų kmynų aliejus vartojamas kaip labai veiksminga šlapimą, tulžies sekreciją skatinanti, vidurius laisvinanti, imuninę sistemą stiprinanti priemonė (veikia čiobrialiaukę (užkrūčio liauką), turi skatinamąjį poveikį). Yra žinoma, kad čiobrialiaukė yra atsakinga už apsaugines organizmo jėgas). Be to, juodųjų kmynų aliejus padeda sergant įvairiais dermatologiniais susirgimais, susijusiais su neurohumoraliniais ir histamininiais sutrikimais. Kadangi aliejaus sudėtyje yra timochinono, jį vartojant sumažėja gliukozės kiekis kraujuje. Jo sudėtyje esantys eteriniai aliejai turi didelį baktericidinį ir antiseptinį poveikį. „Juodųjų kmynų aliejaus vartojimas skatina kaulų čiulpų ir gyvybiškai svarbių imuninės sistemos ląstelių atsinaujinimą“, šį faktą oficialiai patvirtino Pietų Kalifornijos onkologijos, imuniteto ir biologijos laboratorijos mokslininkai tyrinėtojai. „Be to,“ pridūrė jie, „užregistruoti faktai rodo, kad juodasis kmynas yra idealus kandidatas gydyti vėžinius navikus ir užkirsti kelią jų raidai“.
Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu. Laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Atidarius suvartoti per trumpą laiką. Prieš vartojant suplakti.
„Ölmühle Solling“ šalto spaudimo ekologiškas moliūgų sėklų aliejus. Nerafinuotas, nedezodoruotas. Naudojamas mitybai praturtinti, kosmetikoje bei liaudies medicinoje.
Spaudžiamas šaltuoju būdu (35°C temperatūroje) iš Vokietijoje, Vengrijoje, Slovėnijoje arba Kinijoje ekologiniuose ūkiuose užaugintų moliūgų sėklų.
Sodraus skonio, tamsios spalvos moliūgų šalto spaudimo aliejus naudojamas salotoms, padažams, mirkalams, sriuboms, ryžių, daržovių, mėsos ir saldiems patiekalams gardinti.
Geriausiai tinka pilti į jau paruoštus patiekalus, nors trumpai troškinti galima. Tinka marinuoti. Kepti netinka. Ypač plačiai naudojamas Austriškoje ir Vengriškoje virtuvėje bei vokiečių liaudies medicinoje. Kosmetikoje naudojamas sausai odai prižiūrėti, nuo strijų ir raukšlių.
Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu. Laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Laikomas 15-20°C temperatūroje išlieka šviežias iki metų.
Aliejų spaudžiame iš Lietuvoje išaugintų kanapių sėklų. Spaudžiant šaltuoju būdu aliejuje lieka visos gamtos dovanotos pirmapradės medžiagos.
2024 metų pirmojo derliaus, nuimto dar prieš alyvuogių skynimo sezoną lapkričio mėnesį. Aukščiausios rūšies, šalto spaudimo, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu.
Tirštas, švelnaus aromato, gerai subalansuoto skonio – su vaisių užuominomis ir pikantišku žoliniu poskoniu. Nefiltruotas.
„Centonze“ Novello alyvuogių aliejus ypač koncentruotas skoniu ir maistingomis medžiagomis. Tai galima justi ir iš skonio. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams, gurmanams. Išspaustas iš Nocellara del Belice alyvuogių iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių. Aliejus spaudžiamas gamintojo nuosavoje spaudykloje ne vėliau nei per 4 val. (!) rankomis surinkus alyvuoges.
Idealiai tinka gardinti visus daržovių, žuvies ar raudonos mėsos patiekalus bei daržovių sriubas. Sudėtyje dominuoja mononesočiosios riebalų rūgštys.
Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC, tad aliejus tinka ir žaliavalgiams (raw).
Polifenoliai 324 mg/kg
Rūgštingumas 0.15%
Tamsaus stiklo butelyje.
„Centonze“ alyvuogių aliejus pelnęs daug apdovanojimų. Vieni svarbiausių: FLOS OLEI 2014, SLOW FOOD GUIDE 2013 bei TOP TEN BIOFACH 2014, 2015 ir 2016.
„Centonze“ purškiamas alyvuogių aliejus. Šalto spaudimo, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Filtruotas.
Tirštas, turtingo skonio. Idealiai tinka gardinti visus daržovių, žuvies ar raudonos mėsos patiekalus.
„Ölmühle Solling“ ekologiškas šalto spaudimo graikinių riešutų aliejus. Nerafinuotas ir nedezodoruotas. Tai ypatingo skonio aliejus, patinka net vaikams. Itin sodraus ir charakteringo riešutų skonio. Turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių.
Šalto spaudimo graikinių riešutų aliejus naudojamas patiems įvairiausiems patiekalams gardinti: salotoms, sriuboms ir padažams, košėms, saldiesiems patiekalams, mirkalams (pvz., su jogurtu), kepiniams bei desertams. Užpilams labai skanu maišyti su trupučiu acto.
Šio aliejaus sudėtyje didžiąją dalį sudaro polinesočiosios riebalų rūgštys, todėl jis jautrus temperatūrai. Kepimui netinka.
Patogiame tamsaus stiklo butelyje su piltuvėliu.
Ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus „La Molazza“ iš Pietų Italijos. Tai aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus, išspaustas šaltuoju būdu iš alyvuogių tik mechaniniu būdu. Švelnaus, malonaus skonio. Tinka gardinti paruoštą maistą, troškinti, trumpai kepti. Tinka ir odos priežiūrai. Rūgštingumas 0,3-0,5 %. Polifenoliai < 200 mg/kg.
Auginamas ir spaudžiamas Kalabrijos regione, netoli Corigliano Calabro ir Sibari miestelių privačiame, šeimos valdomame alyvuogyne. Vietovės pavadinimas išvertus reiškia „alyvmedžių žemė“.
Spaudžiama ne vėliau nei per 12 val. surinkus alyvuoges. Ūkyje kontroliuojama ekologinė žemdirbystė ir kilmės vieta (kadangi itališki aliejai gana dažnai klastojami). Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC, tad aliejus tinka ir žaliavalgiams (raw).
Kadangi sudėtyje dominuoja mono-nesočiosios riebalų rūgštys, alyvuogių aliejus tinka troškinti ir trumpai kepti neaukštoje temperatūroje. Tai nepriekaištingas pasirinkimas skonio atžvilgiu. Tačiau norint išsaugoti visas vertingąsias šio aliejaus maistines savybes, geriausia jį naudoti nekaitintą: pilti ant salotų, į sriubas, košes, kitą jau pagamintą maistą.
Tamsaus stiklo butelyje.
Ši svetainė naudoja slapukus, kad užtikrintų geriausią patirtį mūsų svetainėje