Kviečių grūdai tai Lietuvos žemelės auksas. Naudojami labai plačiai: želmenims, košėms, duonytėms, na ir žinoma, daiginimui. Daiginti grūdai ypač naudingi pavasarį. Mūsų organizmas yra nusilpęs po žiemos, tad vitaminų porcija padės jam atsigauti.
Rugių grūdai, kaip ir kviečiai, naujojami labai plačiai - daiginimui, želmenims, juodai duonytei.
Ekologiškos ispaninio šalavijo (čija, chia; lot. Salvia hispanica) sėklos naudojamos mitybai praturtinti, skanu barstyti ant salotų, sausų pusryčių, sumuštinių, berti į vaisių kokteilius, prieš valgant į troškinį, sriubą ir kitur, kur norisi pridėti ilgalaikio sotumo bei traškumo. Šias čija sėklas tinka daiginti. Tinka norintiems auginti raumenų masę bei...
Poveikis. Tai seniai žinomas vaistinis augalas. Kmynų preparatai gali padėti pagerinti apetitą, suaktyvinti virškinimo liaukų veiklą, žarnyno peristaltiką, tokiu būdu pagerina virškinimą. Lygiuosius raumenis veikia spazmolitiškai (atpalaiduojančiai) ir skatina tulžies išsiskyrimą.
Valgomos sausai paskrudintos arba neskrudintos kaip užkandis bei įvairių patiekalų - troškinių, kepinių, sriubų, salotų - pagardas. Šios „Bio King“ saulėgrąžos tinkamos daiginimui . Labai skanu dėti į salotas.
Sezamo sėklos maistui suteikia riešutų skonio ir prideda subtilaus traškumo. Naudojamas įvairiems patiekalams gardinti: sriuboms, salotoms, troškiniams, barstyti ant duonos, dėti į saldumynus.
Linų sėklų gleivingosios medžiagos, patekusios ant virškinamojo trakto gleivinės arba žaizdos paviršiaus, sudaro plėvelę, kuri pažeistas vietas apsaugo nuo išorinių dirgiklių. Sėmenų gleivės gali sutepti skrandžio gleivinę uždegimo metu, nuslopinti didelį skrandžio sulčių rūgštingumą.