Peruvinė pipirnė (maca) – tai šakniavaisis, kilęs iš Peru Andų kalnų. Skirta mitybos racionui praturtinti. Yra puikus skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis. Turi mažai druskos. Tinka žaliavalgiams. Miltelius galima naudoti įvairiems žaliavalgiškiems patiekalams. Rekomenduojama vartoti iki 30 g (2 v. š.) per dieną.
Džiovintos goji uogos dažniausiai vartojamos norint pagardinti žaliuosius kokteilius, įvairias salotas, sausus pusryčius, arbatą arba valgomos vienos kaip užkandis. Šias uogas galima vartoti su košėmis, sriubomis, pupelių ar daržovių patiekalais. Per dieną suvalgius 1 šaukštą uogų jūsų organizmas bus aprūpintas reikalingomis medžiagomis.
Linų sėklų gleivingosios medžiagos, patekusios ant virškinamojo trakto gleivinės arba žaizdos paviršiaus, sudaro plėvelę, kuri pažeistas vietas apsaugo nuo išorinių dirgiklių. Sėmenų gleivės gali sutepti skrandžio gleivinę uždegimo metu, nuslopinti didelį skrandžio sulčių rūgštingumą.
Ekologiškuose Austrijos ūkiuose augintų moliūgų sėklos. Austrijoje ir Slovėnijoje moliūgai auga palankiausiomis sąlygomis, todėl jų sėklos laikomos geriausiomis. Turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų.
Valgomos sausai paskrudintos arba neskrudintos kaip užkandis bei įvairių patiekalų - troškinių, kepinių, sriubų, salotų - pagardas. Šios „Bio King“ saulėgrąžos tinkamos daiginimui . Labai skanu dėti į salotas.
Sezamo sėklos maistui suteikia riešutų skonio ir prideda subtilaus traškumo. Naudojamas įvairiems patiekalams gardinti: sriuboms, salotoms, troškiniams, barstyti ant duonos, dėti į saldumynus.