Peruvinė pipirnė (maca) – tai šakniavaisis, kilęs iš Peru Andų kalnų. Skirta mitybos racionui praturtinti. Yra puikus skaidulinių medžiagų ir baltymų šaltinis. Turi mažai druskos. Tinka žaliavalgiams. Miltelius galima naudoti įvairiems žaliavalgiškiems patiekalams. Rekomenduojama vartoti iki 30 g (2 v. š.) per dieną.
Maistui suteikia nuostabų, miškingą aromatą, labia tinka dalams, ryžių ir daržovių patiekalams pagardinti. Tai pagrindinis kario mišinių ingredientas.
Ekologiškos ispaninio šalavijo (čija, chia; lot. Salvia hispanica) sėklos naudojamos mitybai praturtinti, skanu barstyti ant salotų, sausų pusryčių, sumuštinių, berti į vaisių kokteilius, prieš valgant į troškinį, sriubą ir kitur, kur norisi pridėti ilgalaikio sotumo bei traškumo. Šias čija sėklas tinka daiginti. Tinka norintiems auginti raumenų masę bei...
Vartojimas: po 1-2 arbatinius šaukštelius (5-10 g) prieš pusryčius ir prieš miegą. Galima valgyti užsigeriant vandeniu, pienu ar sultimis arba vartoti kaip gėrimą, ištirpdžius jį skystyje; arba tepti ant duonos. Geriausia gerti kartu su šiltu pienu, nes taip organizmas jį lengviausiai įsisavina.
Puikus pagardas sriuboms, troškiniams, garnyrams, salotoms, sausiems pusryčiams. Dėl puikaus skonio „Engevita“ mieles galima naudoti ir vienas – ištirpintas vandenyje, piene ar sultyse. Kad nežūtų vitaminai, nekaitinkite iki 100ºC! Šie mielių dribsniai turi koncentruotai daug vitaminų, todėl nereikėtų jų valgyti daugiau nei 1 valgomą šaukštą (10 g) per...
Vartojimas: Linų sėmenų miltai naudojami kaip augalinis omega 3 šaltinis, žarnynui, kaip skaidulų šaltinis, įvairiems kepiniams, blynams ruošti. Pakeiskite iki 40% įprastų miltų.
100 g. PUTINUKUOSE vitamono C yra 4 kartus daugiau nei obuolyje.